DE HORSTERKAMP 8 • 7251 AZ VORDEN
TEL. 0575-55 06 84 • INFO@KASTEELVORDEN.NL

Ons Kasteel

Welkom op

KASTEEL VORDEN

Als eigenaresse is het mijn thuis sinds 2005 en ik hoop dat iets van z’n speciale charme u net zo zal intrigeren als het mij doet. We zijn voortdurend bezig om het kasteel nog aantrekkelijker voor bezoekers te maken. Dwaal door onze sfeervol authentiek ingerichte vertrekken, geheime gangen, torens, keldergewelven en tuinen, Bewonder de mooie antieke meubels, schilderijen, beelden, houtsnijwerk, porselein, etc. uit de 15-19e eeuw, bv. in de Rode Kamer met de door koningin Beatrix geschonken ronde tafel (zie foto boven). Verse bloemen en plantendecoraties completeren de sfeervolle huiselijke uitstraling. Sinds 2018 zijn ook onze privé-vertrekken, inclusief onze eigen slaapkamer en keuken, beschikbaar voor onze bezoekers.
Ook buiten het kasteel is er genoeg te doen en te zien. Kasteel Vorden ligt in een typisch mooi Achterhoeks bos –en weidelandschap. Er kunnen dan ook diverse wandel- en fietsroutes gevolgd worden. Vanuit het kasteel loopt u b.v. letterlijk het Pieterpad op. Er zijn fietsen te huur in Vorden (op 500m afstand) om fietstochten te maken. De meest bekende is de Acht Kastelen fietsroute, waarvan kasteel Vorden het meest bekende is. Andere tochten zijn de Staringfietstocht en de Achterhoekse fietsknooppuntroute. Iets verder ligt natuurlijk het park de Hoge Veluwe. Ook is een bezoek aan pittoreske stadjes zoals Zutphen, Deventer en Bronckhorst een must. Grotere steden zoals Arnhem en Apeldoorn met hun eigen faciliteiten liggen op ca. 30 minuten rijden.
In tegenstelling tot de meeste Kastelen, komt u bij ons letterlijk op bezoek bij ons thuis. Ik maak met plezier de vertrekken schoon en vind het heerlijk om het Kasteel extra in het zonnetje te zetten met verse bloemen. Graag tonen wij u onze kunstcollectie en onze mooie tuin en binnenplaats met al onze bloeiende planten.

Tot ziens

Karin de Rouw